Preparering

Alebäck har mångårig erfarenhet av auktionspreparering av 1-åringar. Detta har gjorts i samarbete med prepareringsspecialisten Kevin Schulte från Kentucky, USA.

 

Kevin och Johan blev goda vänner under Johans 1 åriga sejour i Lexington där han jobbade för ingen mindre än Carter Duer, tidigare förman för Casleton farm som sedan ett 20-tal år driver Peninsula farm.

Våran filosofi om detta, som allt annat, är att om det är värt att göra är det värt att göras ordentligt, så arbetet påbörjas senast 1 månad för auktionen. Hästarna stödfodras, ryktas och poleras varje dag, ett arbete som är ytterst tidskrävande och som kräver att vi behöver anställa extra personal under perioden vi arbetar med hästarna.

Vanligtvis filmas och fotograferas hästarna och blir publicerade i särskilda unghästannonser inför auktionen. Som fotograf anlitas vår mycket engagerade webmaster Johan Grundin.

Överlag utförs detta på hästar födda och uppväxta på Alebäck men andra hästar tas även emot vid mån av plats och tid.

Vi upplever att denna exklusiva behandling återbetalar sig när det är dags för auktion, våra snittpriser brukar ligga väl över snittet som andra likvärdigt stammade hästar har.

Vill du ge din unghäst denna exklusiva behandling?, hör av dig till Johan eller Peter i god tid före auktionen så får vi se om vi har plats!